Sidsel Maimann Davidsen

Sidsel er civilingeniør og har specialiseret sig i vand. Hun arbejder i dag i Orbicons afdeling for Klimatilpasning og byudvikling.

Uddannelse: Civilingeniør, DTU
Stilling: Civilingeniør i Orbicons afdeling for Klimatilpasning og Byudvikling

Studentermedhjælper hos Orbicons dykkere

Jeg har været i min nuværende stilling i 5 ½ år, men jeg har faktisk arbejdet i Orbicon i syv-otte år - både som praktikant og studentermedhjælper.  Som studentermedhjælper var jeg ude med dykkerne i Natur og Miljø på en båd det meste af sommeren med hørebøffer på, mens der var en dykker nede i vandet, som rapporterede procentdele og mærkelige latinske ord, som jeg ikke helt forstod, men som åbenbart var nogle dyr og planter. Så måtte jeg notere det hele efter bedste evne, selvom jeg ikke altid kunne forstå, hvad dykkerne sagde.

Heldigvis fik jeg rigtig meget erfaring, og mit studenterjob betød, at jeg havde en fod indenfor, da jeg var færdiguddannet. Så jeg ringede til min daværende afdelingschef og spurgte, om jeg ikke skulle have et job i Orbicon og han kendte mig jo, så jeg fik lov at komme til samtale. Og så blev jeg ansat.  

Stor interesse for vand

Jeg har altid været nysgerrig, og god til naturvidenskab. Ingeniøruddannelsen gav derfor rigtig god mening, fordi det hele blev meget konkret. Jeg er uddannet miljøingeniør fra DTU, hvor jeg på bacheloren fik en masse grundfag på plads, men på kandidaten kunne jeg mærke, at vand trak rigtig meget i mig. Så jeg valgte flere kurser om vand og skrev også speciale om vand. Samtidig ville jeg gerne gøre en forskel og ”redde verden” på min egen lille måde. Og som miljøingeniør havde jeg mulighed for at gøre en lille forskel.

Under mine studier læste jeg et halvt år på et universitet i Kina. Her jeg lærte en hel masse om geografiske Informationssystemer (GIS), som senere blev virkelig nyttigt for mig i Orbicon. Jeg lærte også lidt om den kinesiske kultur og at det ikke er velset at sige sine undervisere imod og det kom jeg lige til at gøre et par gange. Heldigvis havde flere af underviserne også undervist i Europa, så de var lidt vant til sådan nogle som mig.

Fra ekspert til projektledelse og gå-på-mod

Jeg sidder i Orbicons afdeling for Klimatilpasning og Byudvikling, som hydrauliker og specialist, hvor jeg laver nogle komplicerede hydrauliske modeller, men er i gang med at arbejde mig hen imod projektledelse. Jeg er meget udadvendt, så jeg synes ikke mine kompetencer bliver brugt nok som specialist. Specialistrollen er en god måde at komme ind i rådgiververdenen på og opbygge et stærkt fagligt fundament, men jeg kan også mærke, at jeg savner at få lov til at komme med ud og snakke med kunderne.

Jeg kan godt lide de udfordringer, der er i projektledelse. Her handler det om at have et stort overblik, samtidigt med at der er mulighed for fordybelse. Jeg sidder som projektlederassistent for de tunge drenge, og de har travlt. Det betyder, at jeg får lov til at have mere ansvar. Så jeg får helt klart en forsmag på, hvordan det er at være projektleder.

I øjeblikket arbejder jeg med Karens Minde Aksen i Københavns Sydhavn og Strandboulevarden på Østerbro. Projektet er centreret omkring skybrud og håndtering af hverdagsregn, men også at skabe rekreative områder. Sådan nogle projekter vil jeg gerne være med til at lede i fremtiden. Det er så fedt at være med fra start til slut på den slags projekter, og det bliver så fedt, når Strandboulevarden engang er færdig, og jeg kan sige til mine børn: ”Se, det der har mor været med til at lave.”

Meget hjælpsom kultur i Orbicon

Jeg har fra start været virkelig glad for at være i Orbicon. Jeg kan gå hvor som helst i huset og få hjælp, hvis jeg har brug for ekspertviden. Det er helt fantastisk. Selvom vi er 500 mennesker eller sådan noget, så føles det faktisk, som om vi er en lille virksomhed – og det er vi jo ikke. Hvis jeg af en eller anden grund skulle stille Per -  vores administrerende direktør - et spørgsmål, så er jeg helt sikker på, at han ville smide hvad han havde i hænderne og svare, og det samme gælder hele vejen rundt i biksen. Det tror jeg meget er en ånd, som Orbicon har taget med sig fra, da det var en lille virksomhed. Det er en mentalitet, som jeg trives i og som gør, at jeg har lyst til at blive i Orbicon.

Spark døren ind og skab fælles sprog i tværfaglige projekter

Fremover vil jeg gerne lave flere projekter på tværs af fagligheder, for jeg synes, at det er fedt at være med til at skabe et fælles sprog i et projekt, hvor der samarbejdes på tværs af ekspertiser med hydrologer, arkitekter og eksempelvis trafikfolk. Nu må vi se, hvad fremtiden bringer – det kan jo være, at jeg om 10 år skal noget helt tredje. Lige nu synes jeg, at der er rigtig mange udfordringer. Jeg lærer meget hele tiden og der er rigtig mange i Orbicon som jeg kan lære fra.

Nogle gange skal jeg lige sparke nogle døre ind for at få lov til at lave det, somjeg gerne vil - eksempelvis at gå fra superspecialist til projektleder. Men jeg synes, at man bliver lyttet til, og derfor kan man selv være med til at skabe den karriere i Orbicon, som man selv gerne vil have.

Det skal være sjovt at gå på arbejde, og det synes jeg virkelig, at det er i Orbicon.