Kirsten Prisum

Kirsten arbejder til dagligt som hydrolog i Orbicon, og hun har et stort ønske om at skabe et samspil mellem mennesket og naturen i de projekter, som hun arbejder på.

Uddannelse: Cand. scient. i Geograf og Geoinformatik med speciale i hydrologi, Københavns Universitet
Stilling: Hydrolog, Miljø og Natur, ØstGeograf med fokus på samspil mellem mennesket og natur

naturmenneske med stort N

Geografi handler egentlig om samspillet mellem naturen og mennesket, og det er netop det, der motivererede mig til at blive geograf med speciale indenfor hydrologi. Det er også det, der motiverer mig i mit daglige arbejde hos Orbicon. Jeg har altid brugt meget tid i naturen. Jeg var spejder som barn, og ellers har jeg brugt tid på surf, kajak, sejlads, vandring og løb. Jeg synes, det er virkelig fedt at bruge naturen aktivt og se, hvordan alt det teori jeg kender fra bøgerne udformer sig i virkeligheden i form af dannelse af vores landskab og vores natur.

En lille omvej til rette hylde

Jeg har egentlig altid gerne ville arbejde med natur og især naturgenopretning, men jeg skulle i hvert fald ikke lave det samme som mine forældre, der er miljøingeniører, og derfor startede jeg på CBS før geografi. Bagefter tænkte jeg, at jeg skulle være byplanlægger og startede derfor på geografi, men jeg fandt hurtigt ud af, at det med natur var mest mig - især indenfor vandløb. I løbet af mit studie skrev jeg bacheloropgave hos Orbicon, og jeg synes derfor, at Orbicon var en oplagt arbejdsplads for mig, da Orbicon jo også er en af de førende rådgivere inden for området.

Natur med plads til både natur og mennesket

For mig er det vigtigt at være med til at lave og vedligeholde naturen, så både natur og menneske får noget at sige. Vi skal tænke helhedsorienteret, så samspillet mellem samfundet og naturen kan gå op bedst muligt.

En alsidig arbejdsdag

Ud over at arbejde med noget som jeg synes er spændende, synes jeg, at det er fedt at få lov til lave noget andet end at sidde foran min computer hver dag. Jeg elsker at få mulighed for at tage ud i den ”virkelige verden” og se til projekterne fx ved anlægstilsyn eller feltture eller ved fx at undervise mine kollegaer i QGIS.

Næste skridt: Projektledelse

Jeg er vendt tilbage til CBS for at tage en HD om aftenen for at få nogle faglige kompetencer inden for ledelse og organisation, så jeg forhåbentligt kan blive projektleder på nogle store, tværfaglige projekter en dag.

I forhold til projekter kunne jeg godt tænke mig at lave nogle naturgenopretningsprojekter af stor skala, som også vil være der i fremtiden - så både jeg selv og andre kan tage ud og nyde naturen. Jeg synes, det er mega fedt at se noget ude i den ”virkelige verden”, som man har været med til at skabe.