Inúnguak Abelsen

Inúnguak er - efter endt uddannelse som ingeniør - vendt tilbage til Grønland for at gøre en forskel

Uddannelse: Bygningsingeniør med speciale i Infrastrukturdesign fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus
Stilling: Ingeniør i infrastrukturgruppen, Orbicon Arctic.

Vil gerne gøre en forskel

Jeg har i min opvækst altid set og hørt, at både boliger og infrastrukturen i Grønland er et skridt bagud i forhold til udviklingen. Så da jeg skulle vælge uddannelsesretning, syntes det at være den helt rigtige retning for mig - og et lille skub fra en nær ven var afgørende for, at det blev inden for denne branche.
Jeg arbejder til dagligt med grønlandske bygge- og anlægsprojekter. Jeg sidder med vejprojekter, byggemodningsprojekter og generelle anlægsprojekter herunder havnebelægninger langs den grønlandske kyst. Det er meget varierende arbejdsopgaver, som vi altid løser i teams. Jeg sidder primært med grønlandske projekter, som jeg finder meget spændende at løse, da jeg på den måde ved, at mit arbejde bidrager til det grønlandske samfunds udvikling.

Tilbage til Grønland

Jeg er uddannet bygningsingeniør med speciale i Infrastrukturdesign fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus og vendte efter endt uddannelse tilbage til Grønland. For mig har det altid været meningen at tage tilbage efter endt uddannelse. For hvis alle venter på bedre forhold og tror på, at det kommer af sig selv, går udviklingen først for alvor i stå. Jeg synes, at alle bør give det, de kan - uddannet eller ej. 

En sammenhæng mellem uddannelse og praktisk arbejde

Jeg benytter mig af min uddannelse i mit daglige arbejde i alle henseender - uanset om det er bag skrivebordet eller ude på byggepladserne. Det er virkelig spændende at opleve, hvordan teori omsættes i praksis. Jeg har eksempelvis siddet som projekteringsleder på et projekt, hvor vi skulle udarbejde idéoplæg og visualiseringer af fem regionale landingsbaner i Nanortalik, Narsaq, Kangaatsiaq, Qasigiannguit og Qeqertarsuaq. Jeg har tidligere arbejdet på mange forskellige projekter - byggemodninger, et ATV-spor fra Nuuk til Kapisillit og flere forskellige vejprojekter - der alle er med til at bidrage til udviklingen. 

International sparring og lokale løsninger

I Orbicon Arctic bliver vi ved med at vinde store og vigtige opgaver, som giver mulighed for faglig udvikling og som ikke mindst styrker den grønlandske infrastruktur. Det er en meget attraktiv virksomhed for mig, især fordi opgaverne bliver løst lokalt. Såfremt der er brug for faglig sparring, er der rig mulighed for dette på tværs af landegrænserne på grund af det store bagland som Orbicon har. 

Desuden er det en stor kvalitet for mig, at vi i virksomheden kan skabe rigtig gode venskaber blandt kollegaerne, da der arrangeres en masse sociale aktiviteter ved siden af arbejdet, som er med til at styrke fællesskabet. Desuden har jeg rigtig mange unge kollegaer, der har lignende uddannelser, som jeg kan sparre med og som har det samme drive og interesse på et fagligt højt niveau.