Dion Clement Nøhr

Dion er bygningkonstruktør i Orbicon og oplever at have et meget alsidigt arbejde.

Uddannelse: Bygningskonstruktør, Aalborg UCN
Stilling: Bygningskonstruktør, Byggeri Vest

FRA TØMRER TIL BYGNINGKONSTRUKTØR

Jeg kommer fra en uddannelse som tømrer, og arbejdede i faget i tre år, før jeg tog en beslutning om at uddanne mig til bygningskonstruktør. Som bygningskonstruktør synes jeg, at det er fedt at se en bygning tage form ud fra de bagvedlæggende projekteringsprocesser. Som tømrer spillede jeg en vigtig rolle i den praktiske udførsel af byggeriet, men som bygningskonstruktør kommer jeg med tidligere i processen og er med til at sørge for, at vigtige detaljer er på plads. 

 

FIK JOBBET GENNEM NETVÆRK

Jeg blev færdiguddannet bygningskonstruktør i januar 2017 og ansat i Orbicon i juni 2017 – så jeg har ikke været i Orbicon så længe. Jeg fik jobbet hos Orbicon gennem mit netværk, faktisk gennem min kones kollegas mand. Jeg er rigtig glad for jobbet for Orbicon giver mig mulighed for at arbejde på nogle udfordrende projekter, som eksempelvis den nye hal 4 til Arena Randers, hvor Arena Randers udvides med 7.000 kvadratmeter. Jeg synes, det er spændende at arbejde på projekter som Arena Randers, fordi en sportshal som denne er kompleks, og vi skal tage højde for mange tekniske detaljer. Et andet projekt som jeg ser frem til at arbejde på, er det nye Klimatorium i Lemvig, som er helt unikt, da det skal fungere som videns-, forsknings- og læringscenter for kystnære udfordringer. Det glæder jeg mig til. 

 

ALSIDIGT JOB MED MANGE FORSKELLIGE OPGAVER

Jobbet som bygningskonstruktør giver mig mulighed for at beskæftige mig med rigtig mange forskellige elementer. I Arena Randers har jeg primært stået for at modellere konstruktioner og elinstallationer, samt udforme en evakueringssimulering, der skal understøtte brandstrategien. Men udover at arbejde på de her store projekter udfører jeg også fagtilsyn, som for eksempel på et igangværende renoveringsprojekt af Vester Mariendal skolen i Aalborg. 

Mit job i Orbicon er et meget alsidigt job med mange forskellige opgaver og udfordringer, og det passer mig godt.