Villa Højgaard

Landstedet i Snekkersten, Villa Højgaard, har gennemgået en istandsættelse, som med fokus på energioptimering bringer ejendommen tilbage til sit oprindelige udtryk fra 1918.

Bevaringsværdig landsted

Landstedet fra 1918 i Snekkersten er et af de få enfamiliehuse, som den danske arkitekt Kay Fisker tegnede. Oprindeligt blev landstedet opført som sommerbolig til pumpefabrikant J.W. Friis i 1918, men blev senere ændret til helårsbolig. I 1988 blev boligen fredet og efter en nylig renovering, er det nu ført tilbage til sit oprindelige udtryk. Med godkendelse af Kulturstyrelsen er ejendommen blevet istandsat og den oprindelige placering af køkken, wc, bryggers og garage er blevet genetableret.

I forbindelse med restaurering og istandsættelse er der energioptimeret så meget som muligt samt foretaget behandling af overflader og enkelte detaljer. Alle tekniske installationer er fornyet med føringer etableret under hensyn til husets høje bevaringsværdi.

Theis Pommergaard Seier

Projektchef
+45 24 87 15 52

Bæredygtig håndtering af bygningsarv

Restaureringen af ejendommen demonstrerer og formidler et konkret eksempel på bæredygtig håndtering af den bebyggede kulturarv med særligt fokus på driftsøkonomi, miljø og anvendelse med hensyntagen til stedets kulturbærende og æstetiske værdier.

På den driftsøkonomiske og miljømæssige side opererer projektet innovativt med etablering af intelligent overvågning med styring af ejendommens CO2 forbrug, og ved anvendelse af nye energireducerende styringsredskaber som vand- og el-besparende installationer samt IT-overvågning af hjemmets energiforbrug.

Orbicon har som underrådgiver ydet projektering af ventilation, vand, afløb, elinstallationer og byggeteknik, projekteringsledelse samt fagtilsyn.

Landstedet, Villa Højgaard, er præget af svensk nyklassicisme, og i husets bevaringsværdige arkitektur blander Kay Fisker et af nyklassicismens stilgreb, den engelske cottage stil, med nordisk byggetradition og materialer.

Projekt
Bygherre
Realdania Byg A/S
Beliggenhed
Snekkersten, Helsinge
Projektår
2015-2016
Arkitekt
Arkitekt
Nebel & Olesen Arkitekter ApS
Kompetence
Rolle
Underrådgiver
Yderlser
Projekteringsledelse, El, Byggeledelse, VVS, Afløbsteknik