Tik tak

I forbindelse med Tivolis 175 års jubilæum erstattes Snurretoppen efter 29 år med en af de vildeste forlystelser til dato, Tik Tak, der sender havens gæster på en svimlende tidsrejse mellem tandhjul og mekanik.

Innovativ forlystelse fornyer haven

Siden 1988 har den svimlende forlystelse Snurretoppen ligget i Tivolis sydvestlige hjørne, men i forbindelse med Tivolis 175 års jubilæum sendes den gamle forlystelse på pension. I stedet nytænkes alle de bedste særpræg ved den gamle forlystelse i en helt ny og innovativ, hæsblæsende forlystelse, Tik Tak, der kommer til at overtage Snurretoppens plads ved siden af Himmelskibet og Aquila i Tivolis sydvestlige hjørne.

En hæsblæsende rejse gennem tid og rum

Tik Tak forlystelsen er 8 meter høj og har 20 gondoler, hvor havens gæster kastes rundt dobbeltbevægelser horisontalt på den store og lille klinge, samtidig med at de vippes vertikalt op og ned mellem metanik og urværk under forlystelsens store kuppel. Forlystelsen kan rumme 40 gæster af gangen.

omfattende rådgivning 

Orbicon har været en del af projektet med den nye forlystelse siden juli 2017. I rådgivningsprocessen har Orbicon bistået med hjælp til detailprojekt, samt statistiske beregninger af Tik Taks kuppel og betonkonstruktioner. Desuden har Orbicon bidraget til vurdering af udformning af trapper og gange til kø, samt tilsyn under opførelsen af forlystelsen.

Carsten Olsen

Projektchef
+45 23 38 75 12
Projekt
Bygherre
Tivoli
År
2017-2018
Beliggenhed
København
Partnere
Arkitekt
Tivoli
Kompencer
Rolle
Rådgiver