Ravnsborg Huse

Almennyttig boligbebyggelse i Køge er opført ekstremt energivenlig – nemlig som passivhuse.

Energipassive boliger

126 energivenlige og almennyttige boliger er opført i passivhus-kategorien i attraktivt område på Ravnsborgvej i Køge. Passivhus-konceptet er en frivillig standard, som sikrer, at huse bygget derefter har et meget lavt energiforbrug til rumopvarmning (15kWh/m²/år), et meget lavt varmetab og et reduceret energiforbrug til teknik og husholdning.

Den banebrydende nybygning består af 9 punkthuse på hhv. 3 og 4 etager uden konventionelle varmeanlæg. Hver bygning består af ca. 14 boliger fordelt på 2, 3 og 4 værelses lejligheder med enten altan eller terrasse/have. Projektet indeholder blandt andet et 10m2 solcelleanlæg og er certificeret af Passivhus.dk efter gældende retningslinjer fra PHI - Passivhaus Institut, Darmstadt og overholder desuden Lavenergiklasse 1 efter BR08.

Theis Pommergaard Seier

Projektchef
+45 24 87 15 52

Bæredygtighed og fællesskab i en højere enhed

Projektet er udarbejdet i tæt dialog med Køge Boligselskab, som har fokuseret på, at bebyggelsen skulle planlægges og udføres i tråd med Køge Kommunes krav og ønsker om at fremme det miljøvenlige byggeri gennem særlige bæredygtighedskrav. Derudover er også det sociale liv i området fremmet med fælles tagterrasse for beboerne og et gennemgående gademiljø med beplantninger og træer, der indbyder til samvær for både børn og voksne.

Orbicon har ydet rådgivning og projektering af VVS, kloak, ventilation og el, inkl. automatik og svagstrømsanlæg, samt fagtilsyn. Derudover er der udført varmetabs- og klimaberegninger samt driftsrådgivning.

Ved projektets afslutning var Ravnsborg Huse verdens femte største passivhus-projekt og det største almene passivhus-projekt i Norden.

Projekt
Bygherre
Køge Boligselskab
Beliggenhed
Køge
Omfang
13.750 m2
Projektår
2010-2012
Partnere
Totalentreprenør
E. Pihl & Søn A/S
Arkitekt
Holsøe Arkitekter A/S
Landskab
Thing & Wainø Landskabsarkitekter ApS
Rådgiver
CRH Concrete A/S
Kompetence
Rolle
Underrådgiver
Ydelser
VVS, Ventilation, El