Rådhuslunden

Boligbyggeri ved Smørum Rådhus er et visionært bud på fremtidens bæredygtige og fleksible almene bolig.

Fremtidens almene boliger

86 visionære bæredygtige boliger i og omkring det gamle rådhus i Smørum opføres som bæredygtige og fleksible almene bolig. Boligerne opføres som fleksible moduler i fem forskellige størrelser - fra 38 til 110 m2. De imødekommer et stort behov for flere almene boliger til både singlefamilier og ældre, der har behov for mindre plads og udgifter, men samtidig har et ønske om at bo godt og miljøbevidst.

De nye boliger skal kunne håndtere vidt forskellige behov gennem årene, og skal rumme varierende behov. 24 af lejlighederne opføres i det eksisterende rådhus. Andre indrettes i to etager enten på taget af rådhuset eller ved siden af i det nærliggende grønne område.

Der er fokus på, at boligerne skal være sunde og inspirerende, og de skal være billige i både opførsel og drift. De skal være i stand til at fungere over alt. Derfor skal de med dynamik og fleksibilitet skabe forskelligartede, farverige og spændende almene boligbebyggelser.

Anders Svendborg Andersen

Bygherrerådgiver
+45 24 99 86 15

Grønne energioptimerede boliger

De nye boliger udenfor selve rådhuset opføres efter passivhus-standard, og boligerne i det eksisterende rådhus opfylder kravene til BR2015-byggeri. Derudover skal byggeriet bidrage positivt til nærmiljøet i Smørum, og i projektet er der derfor også fokus på grønne og bæredygtige elementer. Eksempelvis indarbejdes LAR (lokal afledning af regnvand), og der anvendes grønne tage, grønne tagterrasser og grønne facadevægge, der styrker boligernes bæredygtige aspekt, samtidig med at de giver beboerne og nærmiljøet attraktive uderum.

Orbicon har som underrådgiver til Bjerg Arkitektur A/S projekteret samtlige ingeniørdiscipliner samt bistået med byggeledelse, brandtekniske undersøgelser, indeklimaberegninger og landskabsarkitekturen. Ligeledes bistår Orbicon med afleveringsforretning, totaløkonomiske analyser, samt 1 og 5 års eftersyn.

Modulbyggeriet gør boligerne både lette og billige at opføre. Det sker gennem en optimeret og industriel tilgang til byggeproces, transport og montage.

Projekt
Bygherre
Boligselskabet Rosenvænget v/Domea
Beliggenhed
Smørum
Omfang
7.950 m2
Projektår
2014-2017
Partner
Arkitekt
Bjerg Arkitektur A/S
Byggeforretningsfører
Domea.dk
Storentreprenører
Elindco Byggefirma A/S og BM Byggeindustri A/S
Kompetence
Rolle
Underrådgiver