Plejehjem på Borgmester Fischersvej

Nybyggeri af nyt plejecenter, OK-Huset Lotte, på Frederiksberg.

Moderne Plejeboligbyggeri

Et samarbejde med OK-Fonden og Frederiksberg kommune har resulteret i et helt nyt og meget moderne plejehjem, OK-Huset Lotte, med 60 2-rums plejeboliger beliggende på hjørnet af Roskildevej og Borgmester Fischers Vej på Frederiksberg.

Selve huset er opført på 8 etager med kælder. I stueetagen er der etableret produktionskøkken, fællesområder og personalefaciliteter. Plejeboligerne er placeret på 1. til 6. sal, fordelt med 10 boliger pr. etage, der alle er placeret østvendt. Alle boliger placeres østvendt. Tagetagen (7. sal) indrettes delvis med åben taghave med trænings- og opholdsfaciliteter, og delvis med spa-rum, frisør, fodterapeut, hobbyrum, fysioterapi, gæsteværelse og teknikrum. Ud over p-kælder i hele bygningens størrelse, etableres der p-pladser på terræn. Tagetagen (7. sal) er indrettet delvis med åben taghave med trænings- og opholdsfaciliteter, og delvis med spa-rum, frisør, fodterapeut, hobbyrum, fysioterapi, gæsteværelse og teknikrum. Ud over p-kælder i hele bygningens størrelse, er der også etableret p-pladser på terræn.

Morten Stryhn Hansen

Byggeleder
+45 24 79 12 83

Et omsorgsfuldt byggeri

Projektet er opført efter BR10´s skærpede energikrav til 2015. Der har været fokus på, at plejecentret skal fremstå designmæssigt i linje med OK Fondens / Lottes ånd og ro. Projektet er gennemført under hensyntagende til Erhvervs- og Byggestyrelsens ”Modelprogram for Plejeboliger”. Modelprogrammet er et inspirationskatalog, som illustrerer, hvordan man kan arbejde med plejeboligbyggeri ved at tage udgangspunkt i en dybtgående forståelse af samspillet og relationerne mellem beboerne, medarbejderne og huset.

I forbindelse med projektet har Orbicon ydet teknisk rådgivning og bistand som bygherrerådgiver.

OK-Huset Lotte skulle i første omgang huse beboerne fra OK-Hjemmet på Kochsvej samt 40 beboere fra først plejehjemmet Akaciegården og siden plejehjemmet Ingeborggården, mens disse to plejehjem ombygges.

Projekt
Bygherre
OK-Fonden
Beliggenhed
Frederiksberg
Omfang
6.150 m2
Projektår
2010-2013
Partner
Arkitekt
MW A/S
Kompetence
Ydelser
Bygherrerådgivning