Plejecenter Trekroner

Plejecenter Trekroner ved Roskilde kombinerer ydre komfort, bæredygtighed og nærværende pleje på fornem vis.

Moderne energi- og beboervenligt plejecenter

I januar 2013 kunne de første beboere flytte ind i det nybyggede Plejecenter Trekroner ved Roskilde. Plejecenteret består både af 107 boliger til ældre samt HP-Huset med 48 boliger til psykisk syge borgere. I realiteten er der tale om to forskellige institutioner med hver sin identitet, men de er placeret i et sammenhængende bygningsanlæg på det samme areal. Tilsammen er plejecenteret et af de største i Roskilde Kommunes historie.

Plejecenteret er teknisk disponeret og gennemført som en meget energioptimeret bygning – et ’passivhus’. Dette har ikke blot været for at energioptimere, men også for at øge komfortniveauet for beboerne, som kan glæde sig over moderne og meget velindrettede boliger med rummelige og lyse fællesarealer, hvor der i mere end en forstand er højt til loftet.

Peter Hamilton Bernth

Afdelingschef
+45 24 82 02 79

Bolig i pagt med naturen

Passivhusets tykke mure udnyttes i de enkelte boliger ved at anvende de dybe vinduesnicher som karnapper, hvor beboerne kan opholde sig, og som giver beboerne mulighed for at nyde naturen og årets gang udenfor. Ydermere lægges der vægt på at boligen har en fleksibilitet, så den kan tilpasses den enkeltes behov.

Orbicon har ydet bygherrerådgivning fra projektets start til aflevering, hvoraf granskning af projektforslag og hovedprojekt, projekteringsændringer, tilsyn og byggeregnskab har været væsentlige opgaver.

Området omkring Plejecenter Trekroner er udarbejdet som et ’skovområde’ med både træer og åbne havearealer.

Projekt
Bygherre
Roskilde Kommune
Beliggenhed
Trekroner
Projektår
2011-2013
Partnere
Arkitekter
JJW Arkitekter A/S og Holsøe Arkitekter A/S
Landskab
Landskabsarkitekterne Roskilde ApS
Kompetence
Rolle
Bygherrerådgivning