Lyngby Stadion

Nyt stadion var afgørende for Lyngbys plan om superligafodbold.

Nyt liv til gammel stadion

Lyngby Stadion er en del af Storkøbenhavns største idrætsanlæg Lyngby Idrætspark. Det rummer fodboldanlæg, svømmehal, opvisningshal og tennisanlæg. Disse danner rammen for 28 forskellige foreninger og idrætsgrene som fodbold, håndbold, atletik, tennis, svømning, udspring, bueskydning, dans, boksning, hockey, kegler, billard, gymnastik samt aftenskoleundervisning m.m.

Projektet var første etape på udbygningen af et rent fodboldstadion og omfattede etablering af en ny tribune, der udover 3.000 overdækkede siddepladser også indeholder tv-platforme, pressepladser, rum for sikkerhed og overvågning, speakerboks, tv-studie, toiletfaciliteter til publikum samt TV og presse m.fl., udsalgssteder for publikum, teknikrum, rengøringsrum og depotrum m.m. Dertil blev den udskældte atletikbane rundt om opvisningsbanen fjernet og Kongens Lyngby fik dermed for første gang et rigtigt fodboldstadion. I stedet er en ny atletikbane etableret nordøst for stadionet.

Morten Stryhn Hansen

Byggeleder
+45 24 79 12 83

Lever op til superligakrav

Den nye tribune opfylder DBU’s ”Krav til danske fodboldstadioner for afvikling af kampe i Superligaen, 1. division, 2. division og Elitedivision”. For Lyngby Stadion betød disse krav at boldbanen skulle omlægges for at opfylde superligakrav om varme, vanding og dræn. Derudover omfattede kravene også skærpet sikkerhed i opdelingen af de enkelte sektioner samt forbedring af serviceforholdene generelt og en forbedring af lysanlægget. Tribunen er nu sektionsopdelt på en sådan måde, at det er muligt at etablere adskillelse af forskellige publikumsgrupper, og der er udsigt over banen fra tv-studie, sikkerheds-og overvågningsrummet og speakerrummet.

I forbindelse med projektet har Orbicon ydet teknisk rådgivning og bistand af alle ingeniørdiscipliner, bygherrerådgivning, miljøundersøgelser ifm. nedrivningsarbejder, tilsyn med de udførte arbejder og udarbejdelse af udbudsmateriale.

Moderniseringen af Lyngby Stadion er del af et større projekt for udviklingen af et attraktivt idrætsområde. Læs mere om Lyngby Idrætsby her.

Lyngby har med moderniseringen lagt varme i banen. Som oprykker i Superligaen behøver man ikke at have varme i banen, men man skal indgå en aftale med et andet stadion om at kunne anvende det som alternativ i tilfælde af frost.

Projekt
Bygherre
Lyngby-Taarbæk Kommune
Beliggenhed
Lyngby
Omfang
20.000 m2
Projektår
2012-2013
Kompetence
Rolle
Rådgiver