Lyngby Idrætsby

Udviklingen af Lyngby Idrætsby skaber et attraktivt sted for både bredde- og eliteidrætten.

Fra Lyngby Stadion til Lyngby Idrætsby

Med en vision om at skabe et sammenhængende og attraktivt idrætsområde, har Lyngby-Taarbæk Kommune udviklet området omkring Lyngby Stadion til Lyngby Idrætsby. Fra begyndelsen har målet været at skabe et område, der er præget af aktiviteter i så mange af døgnets timer som muligt, for mange forskellige grupper af organiserede og selvorganiserede brugere. Derfor har man etableret faciliteter for både bredde- og eliteidrætten.

Projektet omfatter nye faciliteter til skytterne, nye omklædningsrum, nye administrations- og mødelokaler og nye faciliteter til foreningernes sociale liv. Derudover er der blevet bygget en ny multihal på næsten 3.500 m2 i tilknytning til den eksisterende håndboldhal, samt udført mindre ombygningsarbejder. Byggeriet indeholder kælderetage, stueplan og 1. sal med udsyn til hallen. Multihallen skal imødekomme behovet for eksisterende foreninger og dels sikre, at de kommunale institutioner, der på sigt etableres i Idrætsbyen, også har adgang til indendørs idrætsfaciliteter.

Theis Pommergaard Seier

Projektchef
+45 24 87 15 52

Helhedsforvandling

Orbicon yder, som rådgiver i partnering, udarbejdelse af projektforslag, forprojekt, hovedprojekt og projektopfølgning. De eksisterende idrætsfaciliteter var i drift gennem hele byggefasen, og byggeriet opfylder kravene til energiramme 2020.

I forbindelse med udviklingen af Lyngby Idrætsby, er der også kommet nyt liv til byens gamle stadion, der nu kan bryste sig af at være et moderne stadion på superliganiveau. Læs mere om Lyngby Stadion her.

Idrætsbyen samler mange forskellige idrætter, hvor det efter forvandlingen står klart, at facilitetsudviklingen giver medlemsfremgang i flere foreninger. Man oplever, at det både er lettere at fastholde eksisterende medlemmer og tiltrække nye.

Projekt
Bygherre
Lyngby-Taarbæk Kommune
Beliggenhed
Lyngby
Omfang
4.474 m2
Projektår
2013-2015
Partnere
Entreprenør
CG Jensen A/S
Arkitekt
Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Kompetence
Rolle
Rådgiver i Partnering