FN byen

FN i Danmark ønskede at samle deres seks organisationer under ét tag og valgte Orbicon som totalrådgiver til det ambitiøse projekt.

Prisbelønnede, bæredygtige løsninger

Udgangspunktet for FN Byen var at skabe en bygning, der klart udtrykker de værdier, som FN står for. Og det lykkedes. Mest synligt i den markante, stjerneformede arkitektur, men også i form af bæredygtighed og energieffektivitet, der fra starten har været helt centralt i byggeriet.

Blandt de mange grønne tiltag er et solcelleanlæg på taget, som leverer en stor del af energien til bygningen og der anvendes havvand fra Øresund til køling. Regnvand opsamles i tanke og anvendes til toiletskyl, og en udvendig, automatisk solafskærmning giver medarbejderne mulighed for individuel styring af indeklimaet og holder samtidig på varmen om natten.

Bygningen er i dag en af Danmarks mest energivenlige og har opnået LEED® Platinum certificering på det højeste trin efter det internationalt anerkendte miljøcertificeringssystem LEED. Dermed er FN Byen, der allerede i 2012 blev en del af EU Green Building Partner, det største danske erhvervsbyggeri, der har modtaget en LEED® Platinum certificering.

Stram processtyring

Orbicon har været med fra den tidlige planlægning af byggeriet og har desuden stået for udbud af projektet i totalentreprise, myndighedsprojekt og fuldt færdigt hovedprojekt. Den stramme tidsplan for byggeprojektet stillede krav til samarbejdet mellem de involverede aktører. Her stod Orbicon sammen med totalentreprenøren E. Pihl & Søn for det store koordineringsarbejde mellem bygherre, lejere, brugere og udførende entreprenører.

FN Byen er den største danske erhvervsbygning med LEED Platinum certificering

Projekt
Bygherrer
Udenrigsministeriet og Havn & By
Beliggenhed
Nordhavn, KBH
Byggeår
2010-2013
Partnere
Totalentreprenør
E. Pihl & Son A/S
Arkitekt
3XN