Blue Water Dokken

Den gamle sportshal i Esbjerg har gennemgået en forvandling, der igen bringer dem ind i kampen - nu som Blue Water Dokken.

Fra udtjent sportshal til topmoderne multiarena

Årelang travlhed og anvendelse sætter sine spor på en sportshal. Den gamle stadionhal i Esbjerg blev opført i 1967 og efter knap 45 år var den ved at være godt udtjent. Derfor begyndte man i 2011 en omspændende om- og udbygning af de gamle lokaler til en ny topmoderne multiarena. Blue Water Dokken skal således fremover danne ramme om en bred vifte af idrætsbegivenheder, herunder elitehåndbold og kulturelle arrangementer.

Den gamle sportshal blev dog ikke fuldstændig skrottet. Kælderetagen fra det gamle byggeri fremstod yderst funktionel samt i særdeles god stand, så der var ingen grund til at kassere den. I stedet blev den opdateret med gulvvarme i omklædningsrummene og installationer blev udskiftet.  

Selve hallen er blevet udbygget til knap 3.000 tilskuerpladser, som ved koncertarrangementer kan øges til 4.450 pladser ved anvendelse af teleskoptribuner. I hallen er det muligt, ved hjælp af lys og sorte klæder, at dække de øverste tribuner af, så man kan skabe en fornemmelse af en fyldt hal – også ved de begivenheder, der ikke er udsolgt.

Jens Martin Møller

Afdelingschef
+45 24 69 66 21

En fleksibel hjemmebane

I ud- og ombygningen har det været vigtigt, at stadionhallen, og især det nye indgangsparti med forplads, blev udformet og dannet som en funktionel og harmonisk helhed med Blue Water Arena, hvor Esbjerg fodboldklub holder til. Samtidig er der blevet opført en direkte ”broforbindelse” mellem de to bygningsanlæg.

Opgaven er udført som totalentreprise, hvor Orbicon har stået for projektering af kloak, konstruktioner, el, ventilation og VVS.

Farverne i hallen er valgt bevidst. Blå skaber fokus på banen og tilskuerne, mens de dæmpede grå toner er med til at skabe ro.

Projekt
Bygherre
Esbjerg Kommune
Størrelse
7.170 m2
Beliggenhed
Esbjerg
Projektår
2010-2012
Partnere
Entreprenør
C.C. Contractor A/S
Arkitekt
Årstiderne Arkitekter A/S
Kompetence
Rolle
Underrådgiver