Orbicon skal skabe Helsingørs nye sundhedshus

Orbicon skal skabe Helsingørs nye sundhedshus

28 september 2018

(Illustration: Nordic - Office of Architecture)

Orbicon skal i samarbejde med entreprenører Elinco og Kemp & Lauritzen og rådgivere Nordic Architecture og MASU Planning skabe Helsingørs nye visionære sundhedshus, der forventes at stå færdig i 2022.

Multifunktionelt sundhedshus

Sundhedshuset kommer til at rumme en lang række kommunale sundhedstilbud, såvel som regionale og private tilbud. Huset kommer blandt andet til at huse et rehabilitering- og træningscenter, en røntgen- og privatklinik, samt en jordemoder-konsultation, ambulatorier og 66 døgnforløbspladser. Sundhedshuset giver desuden også plads til eksempelvis praktiserende læger, fysioterapeuter og speciallæger.

omgivet af fredet natur

Det 14.000m2 store sundhedshus skal ligge ved Prøvestenen side om side med Helsingør kommunes store borgerservice omkredset af fredede træer og søer i det naturskønne område. Sundhedshusets design er enkelt med et lokalt og nordisk udtryk og består af et firkløver af bygninger med en fælles indre gård. Sundhedshuset rummer tre etager, hvor der i stuen findes faciliteter til træning og behandling, samt en kantine, mens 1. salen er sengestuer fordelt på tre afdelinger. På husets 3. sal vil der være kontorarbejdspladser til sundhedshusets ansatte. Huset skal dagligt besøges af omkring 1400 borgere fra Helsingør Kommune og være en ny arbejdsplads for 200 ansatte.

står færdigt i 2022

Sundhedshuset projekteres og tegnes i resten af 2018 og 2019, mens det egentlige byggeri forventes at begynde 1. januar 2020. Sundhedshus forventes at kunne tages i brug i 2022. I projektet står Orbicon for projektering af konstruktioner, VVS og ventilation, el, kloak, brandrådgivning og LAR. 

 

 

 

Steen J. Petersen

Seniorprojektleder
+45 30 59 60 63
Del denne side