Orbicon skal bygge nyt bibliotek og kulturhus i Viby Sjælland

Orbicon skal bygge nyt bibliotek og kulturhus i Viby Sjælland

25 september 2019

Visualisering: Christensen og  Co, Primus og Sted Landskab

Orbicon har i samarbejde med Christensen & Co Arkitekter, Primus Arkitekter, Sted Landskab og Skou Gruppen vundet en stor totalentreprise i Viby Sjælland for Roskilde Kommune. I projektet skal  samarbejdspartnerne skabe et nyt bibliotek og kulturhus i den gamle bymidte, der skal fungere som et samlingspunkt for byens borgere. 

Et multifunktionelt byggeri

Den kommende bygning skal huse både borgerservice, café og bibliotek, og skabes med en glasfacade, der inviterer byens borgere indenfor. Biblioteket på førstesalen skabes med fokus på fordybning, og dets afdelinger kategoriseres gennem gulvets farve, der indikerer om det er voksen-, børne- eller ungdomsafdelingen, man befinder sig i. 

 Med respekt for byens historie

Projektet udvikles med en forståelse for byens historie og arkitektur. Byens gamle mejeri kunne ikke genanvendes i byggeriet af det nye bibliotek og kulturhus, men stedets arkitektur blev derimod integreret i skabelsen af det nye byggeri. Eksempelvis er mejeriets karakteristiske gavl blevet brugt som inspiration for designet på det nye bibliotek og kulturhus, ligesom arkitekturen på Søndergade også er integreret i projektet, samtidig med at der tages højde for designet af det nybyggeri, der er på vej i området. På den måde lykkes det at skabe et byggeri, der fremstår naturligt i byens midten, men som samtidig skiller sig ud og indtræder som byens nye samlingssted. 
 

Sajet Mahmudovski

Afdelingschef
+45 31 60 61 27
Del denne side