Orbicon-elev vinder DM i Skills 2019

Orbicon-elev vinder DM i Skills 2019

25 april 2019

Stine Schwaner Ottosen er ved at uddanne sig til teknisk designer og er under sin uddannelse elev hos Orbicon. Hun har lige vundet DM i Skills 2019 i kategorien ”Teknisk Designer”, hvor hun efter bedste evne skulle løse en byggeopgave, der var tilrettelagt af Teknisk Landsforbund og erhvervsskolerne i Danmark.
”Jeg blev prikket på skulderen af min lærer, som spurgte om jeg havde lyst til at deltage i DM i Skills, fordi han godt kunne tænke sig at det var mig, der repræsenterede vores skole. Jeg spurgte, om jeg ikke lige måtte tænke over det. Men så endte jeg med at sige ja.”

Alle erhvervsskoler i Danmark udvælger selv deres dygtigste elever til DM i Skills, og Stine måtte konkurrere mod tre andre deltagere i sin kategori. 

”I opgaven blev vi præsenteret for et en-families hus, der var bygget op i en 3D model i Revit, som kun var et fundament og nogle ydervægge, døre og vinduer. Vores opgave var så lave en mere moderne og arkitektonisk indretning med bl.a. et bedre lysindfald, og huset skulle have 3 værelser. Der skulle være 2 tegninger – den ene skulle være en plantegning med fuld målsætning og fast inventar, og den anden skulle være visualiseringer. Og det hele skulle nås på 75 minutter ”

Flair for detaljer og et flot visuelt udtryk

Mens konkurrencen forløb havde tilskuerne rig mulighed for at følge med i projekternes udvikling på en storskærm, der var sat op. Stines resultat blev dog ikke påvirket negativt af de mange tilskuere. 
”Hende der sad ved siden af mig, sagde at hun fik stress af, at jeg sad og klikkede så hurtigt med musen. Jeg ville gerne løse opgaven godt, men samtidig levere et resultat, der havde et flot visuelt udtryk. Jeg lavede et kæmpe glasparti i stue-alrum, et åbent køkken, en fornuftig bryggersindgang, og jeg lavede det hele med helt klassiske hvidpudsede ydervægge og med sort tag, og det var bl.a. sådan nogle små detaljer, som ikke alle de andre ikke nåede. Det betød rigtig meget for mig, at det ydre design også kom til at se godt ud.”

 

DM-i-Skills

 

Et talent for design

Stine skal til svendeprøve i efteråret 2019, og er i praktik i Orbicon indtil januar 2020. Hun har en ambition om at fortsætte sit arbejde i Orbicon og har et ønske om at arbejde i Orbicons Konstruktionsafdeling.

”Jeg kan godt lide at se, hvordan et byggeri rykker sig, og at være med under alle byggeriet faser. Det hele skal hænge sammen, og indeholder mange elementer og faggrupper. Jeg har altid godt kunne lide at tegne, og har interesseret mig for det i mange år. Jeg har også gennem hele min uddannelse syntes, at det var nemt at relatere til mange af de opgaver, som jeg fik. Flere i min familie er tekniske assistenter, og jeg har altid sagt, at DET ville jeg IKKE – men så endte jeg alligevel her. Det er jo vigtigt, at det man laver, er noget man synes er interessant og samtidig har det sjovt, for ellers gider man jo ikke at blive ved med det. Og det synes jeg virkelig, at det er. ”
 

Del denne side