Orbicon åbner kontor i Island

Orbicon åbner kontor i Island

18 april 2017

Orbicon indvier den 10. april et kontor i Reykjavik. Det går rigtig godt i Grønland, og nu vil vi bruge vores viden i andre egne af Nordatlanten. Orbicon Arctic, der er den grønlandske del af Orbicon, har indtil nu heddet Orbicon Grønland og med navneændringen er ønsket at signalere en mere international arktisk profil. Samtidig havde Orbicon Grønland efterhånden fået slået sit navn fast som en Grønlandsk Ingeniørvirksomhed, så det nu var naturligt at skifte navn.

- Vi startede med to mand og et kontor i Nuuk for seks år siden, og nu er vi snart 20 mand og har også projektkontor i Nordgrønland, siger direktør Michael Mørch.

Arktiske ambitioner

Næste skridt er Island. Her starter Orbicon Arctic også ud med to mand på kontoret i Reykjavik, som kommer til at referere til Michael Mørch i Nuuk.
- Den særlige viden vi har opbygget omkring byggeri, forsyning og anlæg i Grønland, kan med fordel bruges i Island. Det er ikke ukendt for os at arbejde med islandske rådgivere og entreprenører. Samarbejdet har vist der er mange lighedspunkter og en fin forståelse for rammerne i byggeriet mellem de to lande siger Michael Mørch.

Det kræver specialiserede kompetencer at bygge og operere i det hårde Nordatlantiske klima. De kompetencer har Orbicon opbygget i Grønland, og med kontoret i Island vil vi bruge denne viden på et nyt marked.

I Nuuk arbejder Orbicon Arctic blandt andet med Sikuki Nuuk Harbour og har renoveret Katuaq kulturhus, derudover har vi bygget daginstitutioner, og arbejdet med forsyningsopgaver mv. rundt omkring i Grønland med udgangspunkt i projektkontoret i Ilulissat.

- Jeg er stolt af, at vi løser alle vores opgaver lokalt. Vi vil gøre en forskel ved at opbygge lokal viden. Vi er ejet af Orbicon, der opererer i Danmark og Sverige, men er vores eget selskab med egne opgaver. Det er helt nødvendigt med en stærk tilstedeværelse i Grønland for at kunne håndtere de konkrete udfordringer. Og fra vores stærke position i Grønland, vil vi nu opbygge en solid base i Island, siger Michael Mørch.

Del denne side