Nyt Julemærkehjem officielt indviet

Nyt Julemærkehjem officielt indviet

30 januar 2018

Fredag d. 12. januar var en stor dag i Julemærkefondens historie. Her kunne fonden nemlig klippe den symbolske røde snor og slå dørene op til den officielle indvielse af det splinternye Julemærkehjem i Roskilde, Julemærkehjemmet Liljeborg.

Et omsorgsfuldt byggeri

Ejendommen, der tidligere har huset både en husholdningsskole og et plejehjem, skal i fremtiden hjælpe 240 børn om året til bedre trivsel, livskvalitet og selvværd i smukke omgivelser tæt ved Roskilde fjord.

- Det er altid spændende at arbejde på et projekt, som man ved, kommer til at gøre gavn og glæde en masse mennesker. Børnene på Julemærkehjemmet har fået et hjem, hvor de kan udvikle sig i gode, omsorgsfulde rammer, så de kan komme hjem som gladere børn, siger Linette Nygaard fra Orbicon, der har projekteret ventilation og vvs på projektet. 

Før bygningen kunne tages i brug som Julemærkehjem, har den bevaringsværdige hovedbygning gennemgået en helt stor renovering og istandsættelse både udvendigt og indvendigt. Derudover er de øvrige bygninger på stedet revet ned og erstattet af en cirkelrund bygning, der blandt andet indeholder aktivitetsrum, multisal, træningsrum og værelser til børnene.

Kredset for detaljerne

Som rådgivende ingeniør har Orbicon projekteret alle installationer på både den eksisterende hovedbygning og den nye cirkelrunde tilbygning. Det har ikke været helt uden udfordringer.  

- Der er stort set altid overraskelser, når man laver renoveringsarbejde. I arbejdet med Julemærkehjemmet Liljeborg var konstruktionerne ikke helt som forventet, så det betød, at vi blandt andet måtte forstærke spærkonstruktionen, siger Linette Nygaard.

Overraskelser har ikke været den eneste udfordring ved projektet, da også den cirkelrunde tilbygning har betydet særlige krav til installationerne. Rør og ventilationskanaler skulle nemlig tilpasses den runde form. 

- Vores tætte samarbejde med Ladegaard Arkitekter har gennem registrerings-, projekterings- og udførelsesfasen været afgørende for resultatet. Der har hele tiden været fokus på flotte materialer og holdbare løsninger, som i sidste ende har skabt en yderst strømlinet bygning, hvor der er kredset om detaljerne, slutter Linette Nygaard. 


Ved spørgsmål, kontakt:

Civilingeniør Linette Nygaard: lnyg@orbicon.dk, tlf. 22 10 42 89
 

Del denne side