Innovativ klimatilpasning i Randers med Klimabåndet

Innovativ klimatilpasning i Randers med Klimabåndet

20 februar 2018

Visionært klimatilpasningsprojekt i Randers skal på samme tid sikre midtbyen mod oversvømmelser og give bedre adgang til vandet. Orbicon er med i et team bestående af internationale eksperter.

(Illustration af C. F. Møller Landscapes)

Kreative løsninger til gavn og glæde

Orbicon er blevet udvalgt til at deltage i det EU-støttede projekt Klimabåndet, der skal klimasikre Randers midtby over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen. 

- Klimabåndet er et ambitiøst og visionært projekt, som vi glæder os over at være en del af. Samtidig med at vi løser et særdeles presserende problem, vil vi skabe attraktive løsninger til gavn for nærmiljøet og byens borgere. Jeg er meget stolt af mine kolleger og vores kunde Randers Kommune, der med deres store indsatser får dette til at lykkes, siger Per Christensen, der er administrerende direktør i Orbicon.

Orbicon deltager således på et af de to hold af eksperter, der med C.F. Møller Landscapes som tovholder også består af De Urbanisten, Gemeinschaft og Sadolin og Albæk. I et såkaldt parallelopdrag skal de to hold i løbet af de kommende fire måneder sideløbende udvikle en værktøjskasse med nye idéer og løsninger til stormflodsikring af byen. Her står Orbicon for de tekniske discipliner. 

Det andet hold af eksperter i parallelopdraget består af SLA med Niras, Witteveen+Bos, 2+1 Idebureau og Mette Bjærge.

Med naturen i centrum

Klimabåndet er en del af Randers Kommunes storstilede byudviklingsprojekt Byen til Vandet. På den måde er ønsket at opnå en samlet løsning, hvor det hele spiller sammen i en helhed. 

- Ikke nok med, at Randers midtby skal gøres mere robust over for oversvømmelser, der skal samtidig udvikles løsninger, der kan gøre gavn og glæde en masse mennesker i dagligdagen. Naturen skal spille en væsentlig rolle og Gudenåen og Randers Fjord skal forblive en del af byens identitet, siger Louise Skytte Clausen, der er afdelingschef i Orbicon.

Med teamets brede pallette af fagligheder skal natur, byudvikling og merværdi for borgerne således tænkes ind i processen, så byen får meget mere ud af klimatilpasningsindsatsen. 

Foruden Klimabåndet er Orbicon i gang med realiseringen af klimatilpasningsprojektet Storkeengen, der ligeledes er en del af Byen til Vandet. Hvis du vil vide mere om Storkeengen, kan du læse om projektet her .

Ved spørgsmål, kontakt:

Afdelingschef Louise Skytte Clausen: lsky@orbicon.dk, tlf. 24 76 72 04

Del denne side