Indvielse af toiletter og ny vandforsyning på Roskilde Festival

Indvielse af toiletter og ny vandforsyning på Roskilde Festival

18 juni 2018

I dag indviede Roskildes borgmester Joy Mogensen nye vandskyllende toiletter og en forbedret vandforsyning på festivalpladsen i Roskilde, der fra 30. juni vil kunne glæde de mange festivalgæster, takket være et omfattende kloakeringsprojekt, en ny vandledning og en seks meter høj spildevandstank.

 

26 forsyningsøer

De sidste fire år har Orbicon i samarbejde med Roskilde Festival, Roskilde Kommune og Fors A/S været i gang med et omfattende forsyningsprojekt på den gamle dyreskueplads i Roskilde, der hver sommer besøges af mere end 100.000 festivalgæster. Her har man etableret et nyt og omfattende forsyningssystem med 26 forsyningsøer med vandtilførsel og hvor man kan aflede spildevand fra toiletter, håndvaske og madboder.  

 

4500m3 spildevand

Der er desuden blevet etableret en seks meter høj spildevandstank, der kan indeholde op til 4.5003 spildevand og som gør det muligt at opbevare op til en tredjedel af det samlede spildevand fra festivalen. Tanken skal forhindre en overbelastning af det lokale renseanlæg i Roskilde, men har også gjort det muligt at skifte de omdiskuterede miljøtoiletter ud med vandskyllende toiletter.

Du kan læse mere om om projektet her

Del denne side