Herlev kommune underskriver kontrakt om ny skøjtehal

Herlev kommune underskriver kontrakt om ny skøjtehal

08 november 2018

Herlev Kommune har nu skrevet kontrakt med et totalentreprenørteam bestående af Base Erhverv A/S, Arkitema arkitekter, Rådgivende ingeniør Hundsbæk & Henriksen samt Prorink om at bygge den ny træningsskøjtehal med Orbicon og H+ Arkitekter som bygherrerådgivere. Træningsskøjtehallen skal ligge i forlængelse af den nuværende skøjtehal og kommer til at styrke skøjtekulturen i Herlev.

Den ny træningsskøjtehal skal give endnu mere plads til alle former for skøjteløb til glæde for Herlevs borgere.  Således vil både ishockey- og kunstskøjteløbstalenter opleve mere tidssvarende træningstider, men også almindelige Herlev Borgere vil få bedre muligheder for at benytte anlægget. På den måde styrker hallen Herlevs stærke skøjtekultur.

"Siden 1977, hvor forhenværende borgmester Ib Juul stod bag åbningen af Herlev Skøjtehal, har Herlev positioneret sig som en stærk skøjteby. Interessen for issport er vokset i Herlev både blandt de organiserede sportsklubber, men også hos de helt almindelige herlevborgere med hang til skøjter og is under fødderne. I mange år har der været rift om haltiderne – både i forhold til det offentlige skøjteløb og til eliteudøverne. Med den nye træningsskøjtehal får vi omsider en fuld isbane, som har været et stort ønske fra brugernes side, og det glæder mig, at den nye træningshal forbindes med et aktivitetsområde til gavn for alle hallens brugere", udtaler borgmester Thomas Gyldal Petersen.

byggeriet går i gang i år

Den nye skøjtehal forventes at skulle ligge i forbindelse med den nuværende skøjtehal og rumme en træningsbane med internationale mål på 30 x 60 m, der skal skabe endnu mere plads til sportsudøvere og øvrige brugere. Herlev Kommune har et ønske om at skabe en hal, der kan tiltrække socialt liv, hvor de besøgende har lyst til at være både inden og efter de har været på isen.

"Jeg er glad for, at vi nu er kommet så langt i processen. Selve byggeriet begynder om lidt over en måned, og inden da har rådgiverne travlt med at få den sidste projektering på plads", siger Lars Bo Hasselby, der er centerchef i Center for Ejendomme og Intern Service i Herlev Kommune.

Hallen forventes at stå færdig til august 2019, og man regner med at begynde på selve byggeriet i begyndelsen af december.

 

Bjørn Westen Rasmussen

Bygherrerådgiver
+45 20 66 89 14
Del denne side