H.C. Ørsted Gymnasiet vinder international arkitekturpris

H.C. Ørsted Gymnasiet vinder international arkitekturpris

19 september 2018

I foråret 2018 vandt Orbicon i samarbejde med Kant Arkitekter A/S, Thing Brandt Landskab og entreprenør Anker Hansen & Co projektet om at skulle bygge et nyt gymnasium for eleverne på TEC H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby-Taarbæk Kommune. Nu har det innovative projekt vundet den prestigefulde internationale arkitekturpris ICONIC AWARDS 2018 med visionen om Fremtidens Tekniske Gymnasium i kategorien ”Innovative Architecture – Best of Best” foran flere internationale projekter.

En hyldest til H.C. Ørsted

Projektets design er en hyldest til fysikeren H.C. Ørsted, og hans teori er tænkt ind i bygningens udformning. Fysikerens forståelse af elektromagnetisme er implementeret i designet, hvor udvalgte rum som undervisningslokaler, trapper og møderum er designet som spoler, der er omdrejningspunktet for bygningen. Samtidig har projektet haft en ambition om at skabe et visionært gymnasium, som udfordrer traditionelle undervisningsmetoder, og derfor involverer designet af det nye gymnasium lokaler, der opfordrer til alternativ og kreativ læring.

Orbicons rolle

I projektet står Orbicon for ingeniørrådgivning omkring konstruktioner, installationsfagene, samt ydelser i LAR, brand og akustik og i nærmeste fremtid vil projektet gennemgå en lokalplansbehandling, interessentdialog og myndighedsprojekt. Byggeriet af H. C. Ørsted Gymnasiet forventes at begynde i starten af 2019.

Du kan læse mere om projektet her

Del denne side