Forælder Fonden bygger nyt kollegie på Grønttorvet

Forælder Fonden bygger nyt kollegie på Grønttorvet

17 maj 2018

HKH Prinsesse Benedicte lagde grundsten og deltog i rejsegildet for det nye kollegiehus, som skal rumme 14 enlige forældre under uddannelse, og hjælpe dem godt videre i livet.

I den nye Københavnske bydel Grønttorvet, opføres der i disse år 2.300 blandede boliger i form af andelslejligheder, lejeboliger og ejerlejligheder - og nu også et kollegiehus for 14 sårbare, enlige forældre.  

På baggrund af en donation fra OAK Foundation, står den private hjælpeorganisation Forælder Fonden bag opførelsen af det nye kollegiehus. Det er Forælder Fondens tredje kollegiehus, som tilbyder sårbare, enlige uddannelsessøgende med børn, en god bolig og et fællesskab med andre i samme situation. Samtidig står Forælder Fonden klar med tilbud om socialfaglig bistand. Et samlet tilbud til den enkelte beboer, som giver den voksne og børnene en god mulighed for at komme videre i livet.

Forælder Fondens bestyrelsesformand Rosemarie Wedell-Wedellsborg glæder sig over, at fonden med det nye kollegiehus udvider sin boligmasse med 33 %. 

- Ligesom vores øvrige kollegiehuse er huset på Grønttorvet for studerende, der er alene med børn, og har lyst til samvær og netværk med andre i samme situation. Ved at skabe et sikkert fundament har den enkelte langt større chance for at rejse sig i livet. Med kollegiehuset hjælper vi mor eller far til at tage en uddannelse, så der skabes et sikkert fundamentet for, at hele familien kan trives og få et godt liv, fortalte Rosemarie Wedell-Wedellsborg til arrangementet. 

Stor mangel på ungdomsboliger

Københavns Kommunes socialborgmester Mia Nyegaard (R) deltog også ved begivenheden, hvor hun holdte tale om vigtigheden af at støtte op om familier med særlige vilkår. 

- Det er ingen hemmelighed, at vi mangler boliger til unge i København – ikke mindst til de unge mennesker, som er særligt udsatte. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu får opført boliger, så 14 enlige får færdiggjort deres uddannelser og kan komme videre med deres liv - og jeg er sikker på, at vi i fællesskab kan løfte det ansvar, der skal til for at sikre, at vi får familier med særlige vilkår videre, sagde Mia Nyegaard. 

Fællesskaber på kryds og tværs

Opførelsen af den nye bydel er allerede i fuld gang. Sidste år flyttede de første 280 familier ind, mens de næste 100 beboere flytter ind til maj. Det betyder, at der på Grønttorvet om få uger bor folk både i ejer-, andels- og lejeboliger. 

- Vi er meget stolte og beærede over prinsessens deltagelse. Med kollegiehuset er vi med til at understøtte den mangfoldighed, der er visionen for hele området. Vi bygger et område, hvor der er plads til alle typer mennesker, og hvor folk får fællesskaber på kryds og tværs. Når Grønttorvet står færdig i 2021 vil området rumme flere daginstitutioner og indkøbsmuligheder, så man på Grønttorvet kan bo – og leve – hele livet, sagde adm. direktør Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen A/S, der er projektudvikler på den nye bydel og samtidig takkede håndværkerne og fremhævede, at rejsegildet var håndværkernes fest. 

Ros til bygherrerådgiveren

Søren Ditlevsen fra Orbicon har været med hele vejen som bygherrerådgiver for Forælder Fonden, og han blev takket fra talerstolen af både Rosemarie Wedell-Wedellsborg fra Forælder Fonden og af Anders Bidstrup fra Ingcon for sin rolle under byggeriet.

- Det er et fantastisk projekt at være med til. Det giver utroligt god mening, og vi har fået løst de knaster og bump, der er på vejen, på en god måde. Det har sikret fremdrift, at vi arbejder mod klare fælles mål, siger Søren Ditlevsen.

Kollegiehuset forventes at stå færdig december 2018.
 

Del denne side