Første spadestik til Klimatorium

Første spadestik til Klimatorium

22 august 2019

Byggeriet af Lemvigs nye vartegn er ny gået i gang

I Lemvig er man så småt gået i gang med at bygge, hvad der skal blive kommunens nye klimavartegn. Klimatorium, der bliver bygget ved Lemvigs Østhavn, skal både fungere som videns-, forsknings- og læringscenter for kystnære udfordringer. Samtidig kommer bygningen til at være energineutral.

Projektet indgår som en central brik i klimaprojektet Coast to Coast Climate Challenge, hvis formål er at afhjælpe og finde løsninger på fremtidens klimaforandringer. Projektet, der ledes af Region Midtjylland, består af 30 øvrige partnere, herunder Lemvig Kommune, der arbejder på at sætte fokus på følgerne af klimaforandringer, såsom vildere vejr og stormfloder forårsaget af øgede vandstande.

”Klimatorium i Lemvig er spændende, fordi det ligger i Lemvig Havn, der mærker klimaforandringerne og det er et projekt med bæredygtige og innovative løsninger” udtaler Jens Vilandt, der er projektleder i Orbicon.

Inspireret af naturen

Naturen, der omringer det kommende Klimatorium, har især været inspirationen bag designet. Eksempelvis vil indgangen afsejle den vind, man typisk kan opleve på Lemvig Havn, da den kommer til at have form som et vejrkort med klimalinjer. Efterfølgende vil man blive ført videre gennem et indgangsparti formet som en bølge, der refererer til fjorden og havets bølger. På denne måde kommer byggeriet til at bære præg af egnens natur, fiskerikulturen og den lokale byggeskik.

Udover at sætte fokus på klimaforandringer i Danmark, skal Klimatorium også lokke flere studerende til Lemvig. ”Det skal gøre de nyuddannede og studerende opmærksomme på de muligheder, der ligger her ved Vestkysten. Det er her, vi sidder med klimaudfordringerne” siger Lars Nørgård Holmegaard, direktør for Lemvig Forsyning og Klimatorium.

Byggeriet kommer til at huse Lemvig Kommune, Lemvig Vand og Spildevand A/S og Foreningen Klimatoriet. Samtidig kan nysgerrige gæster besøge bygningens underetage, hvor man vil kunne se flere udstillinger.

Lemvig Klimatorium forventes at stå færdig i sommeren 2020.

Jens Martin Møller

Afdelingschef
+45 24 69 66 21
Del denne side