Nyheder

Fra APV-værktøj til Arbejdsmiljøværktøj

03
May
2017

Som flere og flere efterhånden ved, lancerede vi i midten af 2016 den nye platform www.i-APV.dk. Den har været et frisk pust med nye funktioner og ikke mindst et nyt og intuitivt design. Som med så mange andre nye ting, bød den første tid med systemet på børnesygdomme. Der skulle rettes til, funktioner skulle optimeres og småting skulle finpudses.

Nu er vi nået til det punkt, hvor vi med ro i maven, kan brede systemet ud til alle vores kunder. Samtidigt har vi sat en dato for lukningen af den tidligere iAPV udgave, http://www.iAPV.dk (Classic), hvilket sker med udgangen af året,...

Hvordan måler vi klimaprojekters merværdi?

27
April
2017

Klimaforandringer er i disse år en af de helt store udfordringer for kommuner og virksomheder, men klimatilpasning rummer samtidigt et stort potentiale for at skabe merværdi efterhånden som vi udvikler vores byer og landskaber. Spørgsmålet er imidlertid, hvordan vi måler disse projekters merværdi.

Ved klimatilpasningsprojekter kan det være vanskeligt at trække erfaringer med fra projekt til projekt. Det kan der være adskillige årsager til, men ofte bliver der ikke foretaget en lille evaluering efter et afsluttet projekt. Vi er straks videre til det næste nye og spændende projekt....

Orbicon åbner kontor i Island

18
April
2017

Orbicon indvier den 10. april et kontor i Reykjavik. Det går rigtig godt i Grønland, og nu vil vi bruge vores viden i andre egne af Nordatlanten. Orbicon Arctic, der er den grønlandske del af Orbicon, har indtil nu heddet Orbicon Grønland og med navneændringen er ønsket at signalere en mere international arktisk profil. Samtidig havde Orbicon Grønland efterhånden fået slået sit navn fast som en Grønlandsk Ingeniørvirksomhed, så det nu var naturligt at skifte navn.

- Vi startede med to mand og et kontor i Nuuk for seks år siden, og nu er vi snart 20 mand og har også projektkontor i...

sØnæs vinder Bæredygtig Beton Prisen 2017

31
March
2017

Bæredygtig Beton Prisen er en publikumspris uddelt af Dansk Beton i Dansk Byggeri, som sØnæs vinder for kreativ og bæredygtig brug af beton. I én og samme løsning sikrer sØnæs borgerne mod klimaforandringer, skåner miljøet og beriger viborgenserne med en rekreativ bypark. 

Viborgs borgmester Torsten Nielsen er stolt over den 10 hektar store rekreative klimapark.

- Endnu en gang kan jeg sige ”godt gået” til sØnæs! Vi fik en innovationspris i 2015 og en klimapris i 2016. Nu kan vi glæde os over, at sØnæs også står som et godt eksempel på, hvordan beton kan tænkes ind i et...

Hvordan undersøger man det psykiske arbejdsmiljø?

30
March
2017

Et godt psykisk arbejdsmiljø giver motiverede medarbejdere. Det skaber bedre samarbejde på arbejdspladsen og gør medarbejderne engagerede og bedre i stand til at håndtere forandringer. Det bidrager til bedre trivsel og mindre sygefravær, hvilket igen kan bidrage positivt til bundlinjen.

Det psykiske arbejdsmiljø i virksomheden kan undersøges på forskellige måder, men hvilken er så den bedste? Det spørgsmål er der ingen facitliste til. Det kommer helt an på virksomhedens opbygning og kultur.

Gå dialogvejen – også med spørgeskema

I nogle virksomheder har man lettere ved at tale...

Digitalisering af dansk byggeri

27
March
2017
Orbicon bruger ikke tynde modeller

Vi satser derimod kraftigt på arbejdet med digitale modeller inden for byggeri. Modeller der indeholder store mængder af data om næsten alt i bygningen.

Orbicon har en vision om at gå forrest i den digitale udvikling inden for dansk byggeri. Vi siger farvel til den sorte skole med papir og blyant og arbejder i digitale 3-D modeller, med konsistente data om bygningens detaljer – i daglig tale kaldet BIM (Bygnings Informations Modellering).

I 2016 gennemførte Orbicon 45 kurser med mere end 300 deltagere. Vi har lavet e-læringsmoduler til...

Første skole i Danmark med DGNB-certificering

24
March
2017

I et roligt område i den nordlige del af Frederiksberg ligger et bygningskompleks, der udgør Skolen på Duevej. Skolen er gået med i et pilotprojekt, hvor den nye bygning på skolens adresse som den første i Danmark skal certificeres efter den såkaldte DGNB standard, der ikke kun udmærker sig ved, at materialerne skal være af høj og bæredygtig kvalitet, men også indeholder krav til sociale og økonomiske overvejelser.

DGNB-certificeringen, som er udvalgt som en standart af Green Building Council Denmark, udmærker sig ved dels at være innovationsfremmende og dels ved at være...

Orbicon samler medarbejderne i Hillerød

23
March
2017

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Orbicon satser på Hillerød som udgangspunkt for en stærk repræsentation i Nordsjælland. Mandag den 13. marts flytter medarbejderne fra Orbicons kontor i Helsingør sammen med dem fra kontoret i Hillerød på en ny adresse - Sønder Jernbanevej 4C.

Vi har en ambitiøs vækststrategi for det Nordsjællandske område, og jeg er sikker på, at der bliver masser at se til, og vi får brug for endnu flere dygtige ingeniører, siger Marianne Madsen, divisionsdirektør for byggeri i Orbicon.

I første omgang  bliver medarbejderantallet i Hillerød mere end fordoblet...