Nyheder

Konflikthåndtering fra Jordanfloden til Gudenåen

10
september
2020

Klimaforandringer giver oversvømmelser, og det resulterer i interessekonflikter, som kan være vanskelige at håndtere.

Klimaforandringerne sætter store økonomiske, natur- og miljømæssige interesser på spil. En ny erhvervs-ph.d. skal gå ind og kortlægge de forskellige interessenter, inddrage og udvikle nye metoder til samskabelse, så investeringer i klimatilpasning kan skabe lokale værdier og udvikling.

Miriam Jensen står for erhvervs-ph.d.’en som udføres i samarbejde med Aalborg Universitet, Skanderborg Forsyning, Coast to Coast fra Region Midtjylland og Orbicon | WSP, støttet...

Ét projekt trækker årsresultatet ned for Orbicon A/S

08
september
2020

Orbicon A/S har lige afleveret årsregnskab for 2019. Trods en grundlæggende sund forretning trækker afslutningen på et enkelt projekt årets resultat ned, så det ender på -11 mio. kr.

En grundlæggende sund forretning

De enkelte divisioner har klaret sig godt. Miljødivisionen er vokset med ca. 10 % i antal medarbejdere og ender med et rigtig pænt resultat. Resultatet for Forsyning og Infrastruktur er også godt, når man ser bort fra det enkelte projekt, der trækker ned.

”Vi har godt fat i markedet inden for klimatilpasning og ser store muligheder...

Vi hylder de kvindelige ingeniører men får de løn som fortjent?

22
juni
2020

De kvindelige ingeniører er næsten i flertal inden for miljøområdet, men i det store hele går de glip af både magt og penge i forhold til de mandlige kolleger.

I dag er det International Women in Engineering Day 2020 – mærkedagen skal blandt andet gøre opmærksom på, at vi skal sørge for at have nok kvinder inden for ingeniørfaget. Men nogle linjer inden for ingeniørfeltet er faktisk populære blandt kvinder og har været det længe – blandt andet miljøingeniør.

Anette Andersen er seniorprojektleder i Orbicon | WSP, og blev uddannet som civilingeniør fra Aalborg Universitet i...

Frygt ikke højhusene

28
maj
2020

Kan højhuse være bæredygtige? Hvis man spørger Kamran Moazami, der har haft ansvaret for byggeriet af adskillige højhuse i både Storbritannien og USA er svaret ja. Der kan være store fordele ved at bygge i højden – både økonomisk, miljømæssigt og socialt.


Kamran Moazami er Managing Director, Property & Buildings for WSP i Storbritannien. Han har stået bag byggerier som The Shard, 22 Bishopsgate og One Blackfriars i London.
For ham er moderne højhuse flotte og elegante, de bidrager positivt til byrummet, giver plads...

670 nye studie- og ungdomsboliger i Aarhus

27
april
2020

Orbicon | WSP skal være ingeniører på BaseCamp i Aarhus. Et 18 etager højt byggeri på ikke mindre end 20.200 m2 med 670 ungdomsboliger.

BaseCamp Aarhus skal opføres på Katrinebjerg på Katrinebjerg i Aarhus og byggeriet vil være med til at imødekomme den store efterspørgsel på ungdoms- og studieboliger i byen.  Hovedparten er beregnet til én person, og alle boligerne har eget køkken og bad. Bygningen får ca. 3.000 m2 fællesareal med fx bibliotek, studierum, biograf, fitness, café, fælleskøkkener, gaming, hobbyrum og loungeområder. Alle boliger og fællesområder indrettes med...

Få et gratis arbejdsmiljøtjek af din virksomhed

24
april
2020

Det er vigtigt at holde styr på virksomhedens arbejdsmiljø, men det er ikke altid nemt at danne sig et overblik. Du kan nu få hjælp af en af vores eksperter, hvor vi tilbyder et gratis skype eller telefon-møde, hvor vi laver en hurtig gennemgang, så du kan få et overblik.

Tilbuddet gælder alle virksomheder med over 50 ansatte, og alt du skal gøre er at tage kontakt til en af vores konsulenter for at aftale et møde. Kontaktinfo ses til højre på siden.

Arbejdsgiveren ansvar

Det er nemlig arbejdsgiverens ansvar, at arbejdsmiljøreglerne bliver overholdt, og det er en naturlig del...

Køb danske fødevarer fra havet og gør en forskel

17
april
2020

Danske producenter har svært ved at afsætte deres sunde og bæredygtige varer på grund af Covid-19. Det er nu vi skal skabe et hjemmemarked, bakke op om den grønne omstilling og lokale arbejdspladser ved at støtte en klima- og miljømæssig bæredygtig produktion af fødevarer fra havet. Danske forbrugere kan gøre en forskel.

Vores danske kyster og åbne farvande har så uendeligt meget mere at byde på end det danskerne i dag spiser ved middagsbordet Vi har kysterne spækket med lækker og næringsrig tang, der er sundere end stort set alle andre grøntsager. Vi kan købe friste  muslinger og...

Sikker genåbning af arbejdspladsen

15
april
2020

Danmark er nu i gang med at genåbne en del af de arbejdspladser, som har været lukket ned. Men alt er slet ikke som det plejer, og der er en masse nye forholdsregler, man skal tage.

En anden hverdag

Arbejdsmiljøloven pålægger arbejdsgivere en pligt til at indrette og planlægge arbejdspladsen på en måde, så risikoen for smitte forebygges så effektivt som muligt. Noget der naturligvis er i alles interesse. På den anden side skal man også have en hverdag til at fungere på den bedst mulige måde, da der kan gå mange måneder, inden vi...

Få hjælp til at håndtere den demografiske udvikling i kommunen

03
april
2020

Det er kompliceret at få kapaciteten i dagtilbud og skoler til at følge den demografiske udvikling, og det kræver planlægning og analyser. Orbicon | WSP har slået sig sammen med KLK (KL´s Konsulentvirksomhed) for at kunne levere netop dette.

-    Det er en stor styrke at kunne kombinere KLK’s ekspertise og erfaring på skole- og dagtilbudsområdet samt deres kommunale knowhow med Orbicon | WSP’s ekspertiser inden for strategisk bygherrerådgivning, byggeri og drift. På den måde kan vi med udgangspunkt i kommunens strategi, servicemål og den eksisterende bygningsmasse se ind i de...

Få mest muligt ud af at anlægsloftet er løftet

02
april
2020

Få et strategisk overblik over, hvor det er muligt at færdiggøre og igangsætte projekter inden for rammerne af det løftede anlægsloft.

Orbicon | WSP og KLK (KLs Konsulentvirksomhed) har indgået et samarbejde for at kunne yde en optimal strategisk rådgivning til de danske kommuner. Vi kan sammen hjælpe jer med at få mest mulig værdi ud af, at anlægsloftet er fjernet, så indsatsen kommer samfund og borgere mest muligt til gavn.

Anlægsarbejdet er en god chance for et bæredygtigt og kærkomment...

Hurtig og præcis geofysisk kortlægning med ny metode

01
april
2020

Orbicon | WSP er de første i landet til at anvende den ny metode til geofysisk kortlægning, tTEM. Metoden er udviklet af Aarhus Universitet, og kan på meget kort tid kortlægge store arealer.

tTEM udmærker sig bl.a. ved at være et let udstyr, der kan fremføres med op til 20 km/t og kan på den måde dække en flade på over 150 hektar på en enkelt dag. Metoden giver en stor mængde data, hvilket giver en god opløsning samt solid indtrængningsdybde på op til 70-80 meter. Også i de øverste lag har metoden en god præcision, og anvendelsesmulighederne er mange.

 - Indtil videre har vi...

Arbejdet fortsætter trods coronavirus

20
marts
2020

Situationen er alvorlig, og vi har derfor truffet vores forholdsregler og omorganiseret arbejdet. Men arbejdet fortsætter på fuldt tryk - bare hjemmefra.

I Orbicon | WSP tager vi ansvar for at forhindre spredningen af coronavirus. Derfor arbejder alle der kan hjemmefra, og det er langt de fleste. Vi har skruet op for brugen af video-møder, og langt det meste af det arbejde kan udføres uden fysiske møder.

Vi arbejder videre på rapporter, projekterer bygninger, udfører tilsyn, samler data og udfører beregninger – ligesom vi plejer. Og heldigvis er langt de fleste af vores...

Filterbeton skal klare kampen mod regnvandet

13
marts
2020

Filterbeton er en permeabel beton, der kan filtrere og nedsive regnvand. Den vil bruge mindre co2 end normal beton, og man kan bruge nedknust beton til at lave materialet. Den lyse farve kan også mindske ophedningen af byer om sommeren. Nyt udviklingsprojekt er i gang med at undersøge og udvikle filterbeton til det danske marked.

Med massiv nedbør over Danmark og en samtidig voksende andel af bebyggede arealer står vi overfor udfordringer med underdimensionerede kloaksystemer – hvilket særligt bliver tydeligt ved skybrud, hvor store mængder regnvand presser vores kloaksystemer så...

Miljøfaglig viden med blå blink  

04
marts
2020

Orbicon | WSP åbner miljøvagt.
 
Fra 1. marts tilbyder vi at være miljøvagt for kommuner, forsyninger og private virksomheder på Sjælland. Vi rykker ud hele døgnet, hvis der fx sker et udslip. Det kan være udslip af diesel fra en lastbil, overløb af urenset spildevand, udslip af kemikalier fra industri og transport og meget mere.
 
Ved hurtigt at få et overblik og bistå beredskabet i forhold til miljøindsatsen, kan vi både begrænse skaden og kommunerne kan spare penge til beredskab.
 
-    "Vi vil gerne aktivere vores lange og dybe miljøfaglige viden og bruge...

Thor - Danmarks største havvindmøllepark

24
februar
2020

Marinbiologer fra Orbicon | WSP er taget til søs for at lave miljøundersøgelser i forbindelse med den kommende havvindmøllepark, Thor. 

Danmarks største havvindmøllepark kommer til at ligge i Nordsøen ca. 20 km ud fra Thorsminde i Nordvestjylland.

Her sætter Orbicon | WSP undervandsmikrofoner (pods) op til at optage marsvinenes kliklyde, der skal fanges fisk, optælles pattedyr fra fly og en undervandsrobot (ROV) skal bruges til at registrere liv på havbunden. Forundersøgelserne til Danmarks største havvindmøllepark, Thor, er godt i gang, og Orbicon | WSP står for at undersøge...