sØnæs vinder Bæredygtig Beton Prisen 2017

sØnæs vinder Bæredygtig Beton Prisen 2017

31 marts 2017

Bæredygtig Beton Prisen er en publikumspris uddelt af Dansk Beton i Dansk Byggeri, som sØnæs vinder for kreativ og bæredygtig brug af beton. I én og samme løsning sikrer sØnæs borgerne mod klimaforandringer, skåner miljøet og beriger viborgenserne med en rekreativ bypark. 

Viborgs borgmester Torsten Nielsen er stolt over den 10 hektar store rekreative klimapark.

- Endnu en gang kan jeg sige ”godt gået” til sØnæs! Vi fik en innovationspris i 2015 og en klimapris i 2016. Nu kan vi glæde os over, at sØnæs også står som et godt eksempel på, hvordan beton kan tænkes ind i et klimatilpasningsprojekt på en både bæredygtig og flot måde. Dejligt, hvis andre kommuner og forsyningsselskaber kan blive inspireret og få gode ideer til, hvordan de kan skabe deres eget sØnæs.

Kreativ og bæredygtig brug af beton

I sØnæs har man både klimasikring, rensedam og et rekreativt anlæg i én løsning, hvor beton er valgt som gennemgående materiale. Derved er betonen brugt både funktionelt og æstetisk til såvel tekniske som rekreative formål. Betonen er således brugt til stier, broer, trapper, trædesten, støttemure, tekniske installationer og afløb. Alt dette gør sØnæs til en bæredygtigt bypark med masser af faciliteter, der allerede er meget populære. 

- Det er et prisværdigt projekt, hvor man både har sikret sig mod klimaforandringerne, etableret, rensedam og rekreativt anlæg i én og samme løsning. Et visionært projekt med læring for mange andre kommuner og forsyningsselskaber, lød det fra arkitekt Julian Weyer, arkitektfirmaet C.F. Møller, og formand for dommerkomiteen for Bæredygtig Beton Prisen.

Dommerkomiteen, der har udvalgt de nominerede, bestod af arkitekt Julian Weyer, arkitektfirmaet C.F. Møller, Lene Espersen, direktør i Danske Arkitektvirksomheder, arkitekt Rie Øhlenschlæger, indehaver af AplusB, adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark, og direktør Niels Søndergaard, DK Beton og formand for Dansk Beton.

Orbicon som ingeniør og rådgiver

Orbicon har været med i projektet fra den allerførste planlægning, og har deltaget i skitseprojekt, udviklingsdel og myndighedsbehandling og fungeret som rådgiver på detailprojektet. Samtidig har Orbicon i anlægsperioden varetaget ingeniøropgaver i forbindelse med byggeledelse, jord, kloak og - ikke mindst – beton, og gennem hele processen bidraget til at finde løsninger og få det omfattende projekt til at lykkes.

Del denne side