APV – Arbejdspladsvurdering

Hvad er en APV? Hvad skal en APV indeholde? Hvordan får vi udarbejdet en korrekt, konkret og brugbar APV i virksomheden? I Orbicon har vi mange års erfaring med APV’er, og kan hjælpe jer trygt gennem diverse processer i forbindelse med en arbejdspladsvurdering.

APV - Brug vores ekspertise

For alle virksomheder og organisationer med ansatte er det lovpligtigt at udarbejde en skriftlig APV (arbejdspladsvurdering). Orbicons APV-system – iAPV – er nemt og enkelt at bruge for både medarbejdere og chefer. Orbicons APV- system bruges allerede af en lang række store kunder fx H&M, HOFOR og Københavns lufthavne.

Hvad er en APV?

APV er en forkortelse for arbejdspladsvurdering, der er lovpligtig for alle virksomheder og organisationer med ansatte. Formålet med APV'en er at kortlægge og dokumentere arbejdsmiljøforholdene - både de fysiske og de psykiske - samt at lave en systematisk plan for at løse de problemer, som APV'en måtte afdække.

Hvad består en APV af?

En APV er som nævnt et lovkrav, og derfor er der også meget klare regler i forhold til, hvad en APV skal indeholde, for at være gyldig.

En APV består overordnet af 5 dele:

  1. Identifikation og kortlægning af arbejdsmiljø
  2. Beskrivelse og vurdering af problemerne
  3. Inddragelse af sygefravær
  4. Prioritering og handlingsplan
  5. Plan for opfølgning på problemerne

Krav og regler til en APV

Selvom ovenstående 5 punkter i bund og grund er essensen af en korrekt APV, er der stadig en række regler, krav og love der skal overholdes for at man har en korrekt APV.

For eksempel:

  • En APV skal være skriftlig.
  • APV’en skal være tilgængelig, så både ledelsen, de ansatte og Arbejdstilsynet kan læse den.
  • Ledelsen og medarbejderne skal samarbejde om hele APV-processen.

Dette er blot nogle af lovkravene som er beskrevet i arbejdsmiljølovgivningen vedr. APV. Er du det mindste i tvivl om beskaffenheden af jeres APV, råder vi i Orbicon til at I søger ekspertrådgivning, da det er uønsket for en virksomhed at komme på kant med arbejdsmiljøloven.

I Orbicon har vi mange års erfaring med udarbejdelse af APV’er, og kan også hjælpe med jeres.

Få en GRATIS demo af vores online APV til jeres virksomhed

Et af kravene til en APV er, at den skal være skriftlig – men ikke nødvendigvis håndskreven. Flere og flere virksomheder anvender vores online APV-værktøj for at samle data ét sted og kunne udarbejde konkrete handlingsplaner hurtigt og effektivt, uden at skulle foretage en masse manuelt papirarbejde.

Vores APV-system - iAPV - er et enkelt, internetbaseret værktøj, som gør processen nem og overskuelig for både medarbejdere, chefer, HR-afdeling og andre, der skal analysere og arbejde med resultaterne.

Værktøjet er baseret på mange års erfaring med området og er effektivt til at opsætte, udsende og efterbearbejde spørgeskemaer til den obligatoriske arbejdspladsvurdering.
 

>> Læs mere om eller bestil en online demo af vores APV-værktøj >>
 

Hvad siger kunderne?

Søren Jensen, Viking Malt A/S:

"Vi er på nuværende tidspunkt super tilfredse med den service og løsninger, som I leverer."
 

Susanne Rasmussen & Lone Bünger, Lynby-Taarbæk Forsyning:

"Vi har arbejdet med Orbicons APV system i mange år. Vi har altid være tilfreds med systemet, som er nemt for medarbejderen at benytte i forbindelse med APV. Efter at Orbicon har udviklet på systemet er det dog blevet meget mere brugervenligt og nemt at navigere rundt i, specielt for de arbejdsmiljøansvarlige. Det er nemt at sætte sig ind i som ny bruger. Der er kommet mange gode features, eksempelvis kan systemet generere både Excel og PowerPoint på det samlede resultat af en undersøgelse, som man nemt kan bruge til at fremlægge.

Orbicon tilbyder desuden mange gode spørgeskemaer, som man også selv har mulighed for at videreudvikle på eller tilpasse sit eget firma. Vi står overfor at skulle gennemføre den lovpligtige APV i 2018, og vi ser frem til at benytte systemet med dets nye design og muligheder."

Dennis Chr. Lyng Nielsen

Markedschef
+45 26 23 65 00

Mikkel Granberg Mogensen

Arbejdsmiljøkonsulent
+45 29 74 27 97

Allan Kofoed

Seniorkonsulent
+45 40 78 97 89